Donderdagavond 12 oktober ging ik op reis met mijn Orpingtons Buff naar de Peelhorstshow om daar de concurentie aan te gaan met andere fokkers of om in ieder geval andere leden van de club te ontmoeten. De show was tenslotte aangewezen als kampioensshow in plaats van Gallinova.

Na een lange reis al vroeg door de spits kwam ik net voor het donker werd door het mooie landschap rond Horst aan op de manege Wieneshof. Daar werd ik vriendelijk ontvangen door de ontvangstcommissie. Na het inleveren van het entformulier ging ik richting de kooien. Na de reis waren de kippen ook rustig geworden, zoals u ziet op de foto, dit is nu zo mooi aan de orpingtons en daar hou ik zelf ook van.

Na het inkooien ging ik naar de kantine, vanwaar je een mooi overzicht hebt over de dieren. Toen ik koffie met heerlijke appeltaart zat te nuttigen, zag ik Joop Bierman en zijn vrouw. Joop had 3 orpingtonkrielen zwart ingekooid. Daar hebben we toen gezellig over dieren en shows zitten kletsen. Er waren helaas geen andere clubdieren bijgekomen. Na een tijdje weer op huis aan aangereden, onder het rijden zit je toch te denken over predicaten als morgen de keuring plaats vind. Bij de Peelhorstshow zijn ze razend snel om via de site de Kampioenen te melden, daar zat ik helaas niet bij.

Zondag weer richting Horst, eenmaal bij de kooien aangekomen zag ik dat ik door keurmeester A. Rijs mooie resultaten had behaald. Hier was ik zeer tevreden mee. Wederom met Joop en vrouw een bakje koffie gedaan, waar we ook nog fricandelletjes en dergelijke gratis erbij kregen. Toch wel een aparte combinatie.

Het was een mooie en gezellige ervaring de peelhorstshow waar vriendelijkheid voorop staat. Hopende dat er volgende keer meer leden en dieren zijn.